Startop - bescherming door Drypor-effect
star_border

Drypor-effect

StarTop, StarColor & CreativTop

  • Hydrofoob afparelend effect
  • Hydrofiele koraalstructuur
  • Snelle oppervlaktedroging 

De volgende generatie siliconenharsproducten: StarTop, CreativTop en StarColor zijn uitgerust met een nieuw vulmiddel. Net als een koraal met zijn vele kleine holtes, hebben de producten een zeer groot oppervlak met veel kuiltjes en poriën. Deze zorgen voor een bijzonder snelle en overvloedige verspreiding van het aanwezige vocht. Hierdoor zorgt de zeer fijne microstructuur voor een bijzonder snelle droging.

Het multifunctionele Drypor-effect

De topproducten maken gebruik van het hydrofobe/hydrofiele werkingsprincipe om oppervlaktevervuiling te verminderen. Het hydrofobe karakter van een eersteklas siliconenharsproduct zorgt voor een zeer goed waterafstotend vermogen en een uitstekende waterafvoer. De hydrofiele koraalstructuur zorgt ervoor dat vocht bij nevel of dauw wordt verspreid en dat het oppervlak sneller droogt.
De afbeelding toont een microscopische opname: met speciale vulmiddelen worden hydrofobe en hydrofiele eigenschappen gecombineerd.

Gevels met lage vervuiling

De combinatie van deze 3 functies, het afvoeren van regendruppels, het verspreiden van vocht bij dauw en het snel drogen van het oppervlak, zorgt voor bijzonder vuilarme gevels. De nieuwe generatie siliconenharsproducten is superieur aan traditionele kunstharsproducten wat betreft het drogen na blootstelling aan weersinvloeden. Een ander positief effect is de hogere witheidsgraad.

Verscheidenheid aan kleuren

De nieuwe generatie siliconenharsproducten kan organisch of anorganisch worden gekleurd met alle kleurpigmenten. 

Verbeterde verwerkingseigenschappen

De producten StarTop, StarColor en CreativTop hebben verbeterde verwerkingseigenschappen. Ze zijn lichter en gladder, kunnen sneller en met minder moeite worden aangebracht en geven een zeer gelijkmatig en mooi eindresultaat.