Thermische isolatie voor uw woning
star_border

Thermische isolatie heeft toekomst

Geniet van een betere levenskwaliteit in uw woning 

Welzijn en een gezond interieurklimaat: dat zijn de kwaliteiten die van een huis een thuis maken. Bij het creëren van een aangename omgeving is de keuze van de juiste thermische isolatie het belangrijkst. Deze draagt bij tot een aangename binnentemperatuur, onafhankelijk van het tijdstip van de dag of van het seizoen.

Energie besparen

Verwarming is goed voor meer dan 75 % van het energieverbruik van een gemiddeld Duits privéhuishouden. Wie energie en vooral ook kosten wil besparen, kan dan ook niet om een verbetering van de energie-efficiëntie heen. Een hoog besparingspotentieel wordt bereikt met een modern buitengevelisolatiesysteem dat aan de buitenkant wordt aangebracht op de gevel en het gebouw omgeeft als een isolerende cocon.

Woonruimte winnen voor altijd

Een buitengevelisolatiesysteem maakt bij nieuwbouw een geringe dikte van de buitenmuren mogelijk. U kunt bouwen met een holle baksteen van slechts 24 cm dik in de plaats van een van 36,5 cm dik. Zo bespaart u bouwkosten en vergroot u de woonruimte. Bij een grondoppervlakte van 130 m² wint u zo 4 m².

Elk jaar geld besparen

Heel oude gebouwen behoren tot de grote energieverspillers. 
Met de juiste energiemaatregelen kunnen, afhankelijk van het gebruik, de verwarmingskosten bij oude gebouwen bijna worden gehalveerd. De buitenmuren zijn daarbij een doorslaggevende factor, aangezien daarmee de meeste energie kan worden bespaard.

Bescherming van het gebouw

Niet-geïsoleerde muren laten kou binnendringen in het metselwerk en in omgekeerde richting snel naar buiten ontsnappen. De grote temperatuurverschillen leiden tot spanningen in de muur die het gebouw op lange termijn kunnen beschadigen. Een buitengevelisolatiesysteem houdt in de winter de vorst buiten en de warmte binnen. In de zomer gebeurt het omgekeerde (isolatie tegen zomerse warmte).

Isolatie voor een behaaglijk binnenklimaat

De openTherm-isolatieplaat vormt de centrale eenheid voor de thermische isolatie. Deze isoleert met de beste mogelijkheden van de natuur: met lucht, want miljoenen ingesloten luchtbelletjes vormen een isolerende buffer. De plaat en het daarop afgestemde systeem zijn diffusie-open en verzekeren daardoor een optimaal binnenklimaat. 

Isolatiesystemen

De kwaliteiten van een huis worden verhoogd met welbehagen en een gezond interieurklimaat. De keuze van het juiste buitengevelisolatiesysteem levert een grote bijdrage daartoe. Baumit heeft een reeks systemen ontwikkeld die voldoen aan de meest uiteenlopende vereisten, bijv. voor gebruik bij een eengezinswoning, bij een industrieel gebouw of bij gevels van flatgebouwen. Alle systeemcomponenten bij elkaar verzekeren een topkwaliteit.