Klima kalkpleisters
star_border

Klima kalkpleisters

Geteste comfortsfeer

Eierschalen bestaan voor het grootste gedeelte uit kalk. Ze dienen voor het kuiken als klimaatruimte, mechanische bescherming, plaats van ontwikkeling en tot slot ook voeding. Het ei regelt de gas- en dampuitwisseling door de schaal, net zoals de kalkpleisters van Baumit.

Waarom is kalkpleister geschikt voor een gezonde woonomgeving?

De Klima-kalkpleisters van Baumit bestaan uit natuurlijke grondstoffen en bieden een reeks positieve eigenschappen, vergelijkbaar met de natuurlijke eierschaal:

Ze nemen het schadelijke zwaveldioxide en het broeikasgas CO2 uit de omgevingslucht op! Deze worden gewoon opgenomen bij de carbonatatiereactie van de kalk! Ze hebben een vochtregulerend effect dankzij hun diffusie-openheid. Ze verhogen door hun alkalische eigenschappen de duurzaamheid van het oppervlak en zijn ecologisch veilig (regelmatige ventilatie en een luchtvochtigheid van minder dan 80 % vooropgesteld).

Klima-kalkpleisters zijn antistatisch, d.w.z. ze laden niet op en trekken daardoor geen vuilpartikels aan.

Kalkpleister KlimaSpeed: snel een gezonde woonomgeving

Een kalkpleister van de moderne generatie die de kalkpleisterverwerking ook bij tijdsdruk veilig maakt. Het kalkpleister Baumit KlimaSpeed werkt dankzij de klimaatregulerende eigenschappen als een grote vochtbuffer en zorgt steeds voor een uitgebalanceerd binnenklimaat.