Gevelsanering

Meer dan gewoon gevelcosmetica

Eenvoudig, betrouwbaar en duurzaam

De verflaag bladdert af of is verweerd, het afwerkpleister heeft fijne scheurtjes of brokkelt af of het pleister ligt hol. Misschien moet een intact pleister gewoon een andere structuur krijgen, een betongevel worden bepleisterd of een kunstharspleister worden overpleisterd? 
De redenen die de sanering van een gevel noodzakelijk maken, zijn net zo verscheiden als de maatregelen die daaruit ontstaan. 

Baumit heeft voor alle mogelijke situaties een antwoord. Saneren – met systeem.  

Aan het begin van ieder saneringsplan vindt er een grondig onderzoek plaats van de ondergrond, voornamelijk door de kras- en ruitjesproef en door afkloppen. Als de houdbaarheid van de ondergrond is verzekerd, dan kan er verder worden gegaan met volgende maatregelen. Als uit de tests blijkt dat de ondergronden belastbaar zijn, dan kunt u zich het verwijderen van het oude pleister besparen, aangezien bij de renovatie in de dunlagige methode de oude materialen op de gevel kunnen blijven. Het hoofdbestanddeel van het gevelsaneringssysteem zijn onze hechtmortels multiContact MC 55 W en HaftMörtel HM 50, de betrouwbare ondergronden voor de sanering van iedere gevel. 

Voor

Na

Omdat ze op iedere ondergrond hechten als een lijm, zijn ze geschikt voor bijna alles: als dunlagig renovatie- en gevelpleister, voor de pleisterbewerking, voor weefselbepleisteringen, voor de isolatieplaat- en steenverlijming en als hechtbrug op beton (voor buitengevelisolatiesystemen bestaan er speciale lijm- en wapeningsmortels). Bovendien zijn deze hechtpleisters met vezels gewapend en machinaal verwerkbaar. Maar natuurlijk kunnen ze ook gemakkelijk en elegant met de hand worden verwerkt. Ze kunnen alles wat u van hechtpleisters verlangt.

De 1000 keer triomferende gevelsanering

Scheuren die groter zijn dan 0,5 mm hebben een speciale behandeling nodig. Baumit multiContact MC 55 W is het decennialang met succes gebruikte product om de veiligheid en een mooie uitstraling van de gevel langdurig te garanderen (speciaal geschikt voor beton: HaftMörtel HM 50). Baumit multiContact MC 55 W is een hoogwaardig, flexibel en waterafstotend hechtpleister voor wapening met Baumit StarTex. Baumit multiContact MC 55 W kan worden gestructureerd en geverfd met gevelverf van Baumit. Als u een renovatie van topklasse wenst, kan Baumit multiContact MC 55 W bijvoorbeeld worden uitgevoerd met de eindcoating Baumit SilikatTop of SilikonTop. Met deze oplossing is uw gevel uitstekend beschermd en is hij jarenlang bestand tegen vele mechanische en milieu-invloeden.


Opfrissing met gevelverf van Baumit

Als de gevel enkel een opfrissing nodig heeft en er geen scheuren aanwezig zijn, is het heel eenvoudig: een afwerking met de buitengewone gevelverf van Baumit volstaat. Verf de gevel twee keer met de hoogwaardige verf PuracrylColor.

Kleine scheuren – snelle renovatie

Als de gevel scheuren vertoont, moet absoluut de breedte van de scheuren worden bepaald. Rustende scheuren tot 0,2 mm kunnen met Baumit ReMineral als grondlaag worden gevuld en daarna twee keer worden geverfd met de hoogwaardige verf StarColor of PuracrylColor.
Scheuren tot 0,3 mm kunnen met twee lagen van de elastisch ingestelde verf Baumit FlexColor worden overbrugd. Het duurzame resultaat zal alle verwachtingen inlossen.