Metselwerksanering
star_border

Metselwerksanering

WTA saneerpleisters – Voor een schitterende geschiedenis

 • Toepassing binnen en buiten
 • Perfect op elkaar afgestemde individuele componenten
 • Alle saneerpleisterproducten hebben WTA-certificering

Saneerpleistersystemen


Saneerpleistersystemen van Baumit zijn gecertificeerd volgens de WTA-richtlijnen van de Wissenschaftlich-Technischen Arbeitsgemeinschaft für Bauwerkserhaltung und Denkmalpflege e.V. (Wetenschappelijk- technische werkgemeenschap voor gebouwconservering en monumentenzorg). De producten voldoen aan alle eisen voor saneerpleisters die werden vastgelegd in de WTA-richtlijnen. Ze beschikken niet alleen over een verminderde capillaire geleiding, maar ook over een bijzonder hoge porositeit en waterdampdoorlatendheid. Het maakt niet uit of het gaat om de sanering van een groot project of de renovatie van een eengezinswoning vanbinnen of vanbuiten, Baumit heeft de juiste producten voor iedere situatie. Profiteer van onze ervaring van meer dan 30 jaar.

Het probleem

De oplossing

Vocht in het metselwerk met traditioneel pleister

Vochtig, zouthoudend metselwerk stelt bijzondere eisen aan sanering en onderhoud. Vocht en zouten zijn immers permanent actief. Ze vernielen het metselwerk en de coatings. Als er een traditioneel pleister wordt aangebracht, dan is het muuroppervlak binnen de kortste tijd weer vlekkerig en lelijk. De oorzaak hiervan is de ongunstige verdampingszone van normale pleisters. Bij deze pleisters vindt de verdamping namelijk plaats in het gebied van het pleisteroppervlak, wat leidt tot onfraaie uitslag, afbladderende verf of afschilferend pleisterwerk.

Vocht in het metselwerk met saneerpleister van Baumit

Dankzij de speciale eigenschappen wordt de schaderelevante verdampingszone verplaatst naar de onderzijde van het pleister. Hier hebben de zouten die in het water zitten voldoende ruimte om binnen de poriën uit te kristalliseren. Zo richten ze geen schade aan en het metselwerk kan het vocht als waterdamp naar buiten afvoeren. Het pleister en de verflaag blijven droog en bladderen niet af.

 1. Water dringt binnen in het metselwerk
 2. De horizontale barrière ontbreekt of is beschadigd
 3. Water en zouten stijgen op in het metselwerk
 4. Het pleister en de verflaag worden beschadigd en brokkelen af
 5. Het metselwerk wordt vernield
 1. Beschermlaag met saneerpleister van Baumit
 2. Dankzij de poriënstructuur verdampt vocht eenvoudig en snel
 3. Zouten kristalliseren in de poriën van het saneerpleister zonder schade aan te richten
 4. Het pleister en de verflaag blijven droog en schadevrij
 5. Verticale afdichting en … 
 6. … horizontale afdichting om de saneringsmaatregel af te ronden